O MENI

Živjo! 🙂

Najprej, hvala, ker ste obiskali moj blog in upam, da vam bo všeč in se boste kaj novega naučili.

Kdo sem? Sem Gašper, rojen leta 1997, prihajam iz Novega mesta, vendar živim v Ljubljani. Sem vegan. Od leta 2015 ustvarjam blog pod imenom ”Gašper kuha” oziroma ”www.gasperkuha.com”. Na njem lahko najdete veganske, presne in vegetarijanske recepte. Vse od zajtrkov, kosila, sladic, večerje, različnih praznikov, diet itd..

Kaj zame pomeni kuhanje/peka? Zame to pomeni veliko v življenju. Res, da je to moj “hobi”, vendar nikoli ne veš, kam te pot ponese v življenju. Predvsem peka, je zame zelo sprostilna in zabavna, zelo uživam v njej. Na nek način je to podobna stvar, kot joga/meditacija. Sprosti te, ti da neko energijo in  srečo, ki je mogoče v tistem trenutku potrebuješ!

Kdo te je navdušil h kuhanju? Predvsem moja babi in ljudje, ki jih spremljam že od malega preko malih zaslonov. Ampak od babice pa sem se naučil zelo veliko stvari in sem ji zelo hvaležen za to. Je glavni razlago, da počnem to v življenju.

Najljubša jed? Vem da je to zelo preprost odgovor, ampak domača veganska pizza s paradižnikovo omako, baziliko, veganskim sirom in rukulo ga zmaga! Ali pa ”buddha bowl”, “skleda”, polna vitaminov in mineralov, ki po navadi vsebuje zelenjavo, proteine, ogljikove hidrate, zelenje itd..

Najljubša sladica? To je pa težek odgovor! Imam 3 sladice, ki so mi zelo pri srcu in to so veganski & presni cheesecake, veganski sladoled in veganski cimetovi polžki (cinnamon buns).

Nekaj mojih del:

 

Še kaj za konec? Delajte to, kar vas veseli in se predajte temu. Delajte strastno, torej z velikooooo ljubezni in predvsem bodite srečni.

Kuhanje z ljubeznijo zagotavlja hrano za dušo! – Gašper; ustanovitelj profila in bloga ter ljubiteljski kuhar s polno skledo ljubezni za vas.

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *