OREO CHEESECAKE

OREO CHEESECAKE
 
Čas priprava
Čas kuhanja/pečenja
Skupni čas
 
Veganski Oreo cheesecake malo na poseben način. Plasti Oreo piškotov in kremasti del iz kokosove smetane, veganskega kremnega sirčka in pudinga. To je eden izmed tistih receptov, ki ga lahko štejem pod “top 5” mojih najljubših receptov.
Avtor:
Količina: 10
Sestavine
 • 240 ml (1 skodelica) sojinega mleka
 • 33.5 g (2 žlici + 2 žlički) sladkorja
 • 10.5 g (1.5 žlice) koruznega škroba
 • 200 ml kokosove smetane za stepanje
 • 10.5 g (1.5 žlice) sladkorja v prahu
 • 56 g (1/2 skodelice) sladkorja v prahu
 • 113.5 g veganskega kremnega sirčka - Violife kremni namaz klasik
 • 235 g zmletih Oreo piškotov
Postopek
 1. V prvem postopku boste pripravili puding. V večjo kozico stresite koruzni škrob in sladkor, notri primešajte sojino mleko. Na srednji temperaturi kuhajte, dokler se puding ne zagosti, sproti mešajte. Nato pa nastavite temperaturo na nizko in kuhajte puding še 4-6 minut. Ko je puding kuhan, ga odstavite na stran in ga pustite ohlajati okoli 10 minut. Ko ta čas mine, puding premešajte, ga postavite v keramično/stekleno posodico, ga pokrijte s plastično folijo in ga postavite v hladilnik za 1-2 uri.
 2. Ko je puding dovolj ohlajen, stepite kokosovo smetano (1-2 minuti). V kokosovo smetano postopoma dodajte 1.5 žlice sladkorja v prahu, medtem mešajte (okoli 2-3 minute). Kokosovo smetano postavite v hladilnik.
 3. V večji posodi stepite kremni sirček, postopoma dodajte preostanek sladkorja v prahu (56 g oz. ½ skodelice). Puding zlijte v mešanico kremnega sirčka in sladkorja, premešajte. Vzemite kokosovo smetano iz hladilnika ter jo ročno vmešajte v maso. Posodo postavite v hladilnik.
 4. Sedaj pa se boste lotili pripravo Oreo dela. V multipraktiku zmešajte Oreo piškote. Vzemite pekač (20x20cm - 24x24cm, kvadratni pekač), ga obložite s peki papirjem in vanj postavite polovico zmetih Oreo piškotov. Nato vzemite iz hladilnika maso ter jo zlijte v pekač. Na koncu še po vrhu potresite drugo polovico Oreo piškotov in z žlico poravnajte, da bo ravno.
 5. Pekač postavite v hladilnik za 6-8 ur oz. čez noč, če želite mehkejši cheesecake. Lahko ga pa tudi zamrznete, če želite bolj ledeno torto. Jaz sem to naredil v svojem primeru. V hladilniku bo cheesecake zdržal nekaj dni, v zamrzovalniku pa nekaj tednov.

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Oceni recept: