Kuhanje z ljubeznijo zagotavlja hrano za dušo!

PIRINE BOMBETKE

PIRINE BOMBETKE
 
Čas priprava
Čas kuhanja/pečenja
Skupni čas
 
Bombetke, sestavljene iz 7 preprostih sestavin, pripravljene na enostaven način. Narejene iz 100% pirine moke in ovsenih kosmičev. Polnovredne, puhaste bombetke, ki popestrijo vsak začetek dneva.
Avtor:
Tip recepta: Zajtrk
Količina: 10 (bombetk)
Sestavine
 • 2 skodelici (240g) pirine moke
 • 1 suhi kvas
 • 2 žlici (24g) organskega sladkorja
 • ½ žličke soli
 • ½ skodelice (125ml) veganskega ali navadnega mleka (sojino/mandljevo)
 • ¼ skodelice (60ml) vode
 • 2 žlici (30ml) olivnega olja
 • 3 žlice (17g) ovsenih kosmičev
Postopek
 1. V večjo skledo dodajte ¾ skodelice (90g) pirine moke, kvas, sladkor in sol. Dobro premešajte.
 2. V manjši posodici segrejte mleko, vodo in olivno olje - na štedilniku (na srednji temperaturi), v mikrovalovni pečici (55 sekund). Temperatura mora biti mlačna. Če je temperatura preveč vroča, lahko uniči kvas.
 3. Mešanico mleka, vode in olivnega olja dodajte v mešanico moke, kvasa, sladkorja in soli. Dobro in močno premešajte. Najboljši rezultat je z ročnim mešalnikom, 2 minuti na največji stopnji.
 4. Dodajte ¼ skodelice (30g) pirine moke in ponovite postopek mešanja pri največji stopnji. Nato pa dodajte preostalo moko. Testo premestite na površino, posuto z moko, in ga gnetite, dokler ne postane gladko in elastično. Ko ga pregnetete, ga postavite nazaj v skledo, ga pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite počivati 10 minut.
 5. Ko ta čas mine, vzemite testo in ga razdelite na 10 - 11 (ali manj/več) enakomernih kosov. Z občutkom in ljubeznijo oblikujte kose v kroglice in postavite v kvadratni pekač (22,5 cm x 22,5 cm) ali okrogel pekač. Pekač pokrijte s kuhinjsko krpo in testo pustite počivati 45 minut - 1 ure, nato pa po njem posujte ovsene kosmiče.
 6. Prižgite pečico na 190ºC. Ko mine čas ponovnega vzhajanja postavite pekač v pečico in pecite kruh okoli 18 - 20 minut.
 7. Po končani peki, po želji, previdno kruh premažite z olivnim oljem.
Nasveti
¼ žlička = 1.25 ml
1/2 žlička = 2.5 ml
1 žlička = 5 ml
1 žlica = 15 ml
1/4 skodelice = 60 ml
1/3 skodelice = 85 ml
1/2 skodelice = 125 ml
1 skodelica = 250 ml

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Oceni recept: